Resultaten in "reality view"

Resultaten in "reality view"

International visitors please note: this is about a local Netherlands service so the article is in Dutch. For a similar service in the UK visit fixmystreet.com.

Introductie

Sinds de lancering in april 2009 Verbeterdebuurt doen steeds meer gemeenten mee om meldingen van buurtbewoners in behandeling te nemen en de status terug te geven.

Verbeterdebuurt.nl is er om samen met jou buurten te verbeteren. Meld problemen en/of ideeƫn voor jouw buurt en verbeterdebuurt geeft ze door aan jouw gemeente of stadsdeel.

Verbeterdebuurt is een initiatief van Creative Crowds, ondersteund door Digitale Pioniers.

FAQ

Wat is Layar?

Layar is een populaire applicatie voor mobiele telefoons, die het mogelijk maakt om gegevens in Augmented Reality te tonen. Hierbij worden gegevens met een bekende locatie getoond over het camerabeeld van de omgeving op je mobiele telefoon. Naast deze zogenaamde Reality View is er ook een overzicht van punten op de kaart en een lijstweergave, waarbij het dichtstbijzijnde punt boven aan de lijst staat.

Wat is de Verbeterdebuurt Layar?

De Verbeterdebuurt Layar geeft de meldingen van verbeterdebuurt.nl weer binnen Layar zodat je snel kan zien wat er op buurtniveau speelt rond de locatie waar je je bevindt.

Hoe kan ik Layar installeren?

Op dit moment is Layar alleen beschikbaar voor Android telefoons (zoals de G1, HTC Magic, Samsung Galaxy etc). Voor de iPhone 3Gs komt er zeer binnenkort een versie beschikbaar.

Voor Android: zoek naar “layar” in de Android Market en installeer de applicatie (gratis). Maar makkelijker nog is het om gewoon de procedure van het volgende punt te volgen, lees verder…

Encoed uri: layar://verbeterdebuurt

Open Layer met Verbeterdebuurt

Hoe open ik de Verbeterdebuurt Layar?

Als je Layar geinstalleerd hebt, kan je de applicatie starten en dan via de tab Layers (onder) en de tab Search (boven) zoeken op “verbeterdebuurt” (of kortweg “verbeter”) en de verbeterdebuurt layer wordt gevonden. Let op: de laag is alleen beschikbaar binnen Nederland.

Alternatief, ook als je Layar nog niet geinstallerd hebt: open een barcode scanner op je Android telefoon en maak een foto van de QR code (het vierkante zwart-wit patroon hiernaast). Met Open Link kan je de Verbeterdebuurt Layar direct openen, of wordt je eerst doorgestuurd naar een web pagina om de Layar applicatie te installeren (via Android Market).

Lees je dit op je mobiele telefoon? Nog makkelijker, klik gewoon deze link naar de laag en Layar opent met verbeterdebuurt(of een link naar de installatie pagina, als Layar nog niet op je telefoon staat).

Welke meldingen worden getoond?

Er zijn drie types meldingen:

  1. Probleem (symbool: rode push-pin)
  2. Idee (symbool: geel lampje)
  3. Opgelost probleem of idee (groene vlag)

Als een punt geselecteerd wordt (klik er op om vast te houden) wordt het symbool groter en in wit getoond.

De details van de melding zijn aan de onderkant van het scherm te zien.

Hoe kan ik mijn reactie toevoegen aan een melding?

Klik op de details die getoond worden als een punt wordt weergegeven. Een popup scherm wordt getoond. Selecteer de optie details. Nu opent er een formulier in een browser venster, waar een reactie kan worden toegevoegd. Dit formulier komt rechtstreeks van de de Verbeterdebuurt website en alle functionaliteit is dan ook het zelfde als de bestaande website.

Hoe kan ik een nieuwe melding toevoegen?

Het toevoegen van een nieuwe melding is momenteel nog niet mogelijk vanuit de Verbeterdebuurt Layar, dit zal in een nieuwe versie worden toegevoegd.

Hoe kan ik nieuwe versies van de Verbeterdebuurt Layar installeren?

De Layar applicatie wordtbijgewerkt vanuit Android Market zodra er een nieuwe versie wordt uitgebracht. Op dat moment verschijnt er een notificatie dat de nieuwe versie beschikbaar is om te downloaden en installeren.

Voor de Verbeterdebuurt Layer hoeft niets extra te worden gedownload of geinstalleerd, nieuwe versies worden automatisch geladen zodra de laag binnen Layar geopend wordt.


Let op: dit is een onofficiƫle versie ontwikkeld door Squio.nl. Niet alle functies zijn al volledig klaar.

Reblog this post [with Zemanta]